Військові 24-ї ОМБр звільнили від окупантів селище на Донеччині

Українські військові з 24-ї ОМБр імені короля Данила звільнили від російських окупаційних військ селище Південне Донецької області, інформує штаб операції Об’єднаних сил.
Згідно з повідомленням, на початку квітня противник активізувався в Південному. Зокрема збройні формування окупантів з періодичністю два рази на тиждень прибували на місце «з метою перевірки місцевого населення на лояльність до української влади і демонстрації своєї присутності у населеному пункті».
У відповідь на це штаб 24-ї ОМБр на основі пропозицій начальника розвідки бригади і задуму командира батальйону розробив план із взяття під свій контроль зазначеного населеного пункту.
«О 02:00 8 травня 2018 особовий склад розвідувальних підрозділів бригади приступив до виконання даного плану. Станом на 06:00 8 травня 2018 підрозділи бригади вийшли на східні околиці н.п. Південне», – йдеться в інформації ООС від 17 травня.
Після встановлення контролю ЗСУ у Південному противник періодично обстрілює підрозділи 24-ї бригади, які перебувають на вогневих позиціях, намагаючись їх витіснити.
«Вогнем підрозділи бригади завдали противнику значних втрат: як мінімум 15 чоловік убитими і пораненими», –додали в прес-службі ООС. Під час операції легке поранення отримав один український військовий.
Наразі ситуацію в Південному українські військові характеризують як складну, але контрольовану.
Нагадаємо, 24-та окрема механізована бригада базується у місті Яворів.
Більше новин на: https://yavoriv-info.com.ua/

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ