Військові проходили перепідготовку за програмою НАТО

В п’яти містах західної України: Львів, Рівне, Стрий, Дрогобич та Яворів відбулися заходи із перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців у рамках Програми НАТО-Україна. Про це повідомляє офіційний сайт Міноборони.

Близько ста ветеранів та діючих військових, звільнення яких заплановано у найближчий рік, отримали свідоцтва державного зразка та міжнародні сертифікати, що засвідчили успішне завершення 350-годинного курсу за спеціальністю «Менеджмент безпеки бізнесу». Водночас близько півсотні військових пенсіонерів та військових розпочали навчання з цього ж предмета.

Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку, створений Національним координаційним Центром у липні 1997 року.

Центр співпрацює у сфері адаптації військовослужбовців із міжнародними організаціями TACIS та НАТО. Перший набір на мовні курси стартував у 2000 році. Пізніше розпочалася співпраця по курсах за економічними напрямками.

Центр перепідготовки готує військовослужбовців за багатьма спеціальностями, що актуальні на ринку праці Західного регіону України.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ