Військові хіміки змагались в Яворові

На Яворівському полігоні відбулись змагання військових хіміків зі всієї України. Військові випробовували себе у вмінні створювати штучний туман. В АТО вони прикривають артилерію, переправи на мостах та рух піхоти. На полігоні ж мають шанс здобути для свого підрозділу грошову винагороду.
Шашки, димові гранати, спецмашини. Працюють бійці радіаційно-хімічно-біологічного захисту. Скорочено РХБз. Як тільки пролунає команда «Дим» розрахунок спецмашини готовий миттєво перетворити довколишню територію на суцільний туман.
Військові хіміки – вперше за часів незалежності змагаються на Яворівському полігоні. Мистецтво задимлення має свої особливості.
Сотня бійців із Житомирської, Сумської, Одеської та Львівської областей прибули на своїх димових машинах. Змагання у трьох номінаціях: спеціальна підготовка, виконання завдань за призначенням та стрільби і медицина. На переможців навіть очікує грошова винагорода.
«Із метою заохочення начальником генерального штабу та міністром оборони прийняте рішення додаткового преміювання особового складу. За перше місце передбачена премія в розмірі 15 тис. грн, друге – 10 тис. грн, а третє – 5 тис. грн», – зазначив начальник управління РХБ захисту Дмитро Гомель.
Перемогу після дводенних змагань здобули бійці 91-го полку оперативного забезпечення з Охтирки. Львівські радіаційно-хімічні воїни – другі.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ