Військового-контрактника за «самоволку» засудили умовно

Яворівський районний суд Львівської області за участі прокурора розглянув кримінальне провадження відносно уродженця Хмельниччини, військовослужбовця Х. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (Самовільне залишення військової частини).
Суд встановив: обвинувачений був призваний за контрактом Хмільницьким ОМВК Вінницької області на військову службу. Наказом командира військової частини був зарахований до списків особового складу на всі види забезпечення та призначений на посаду підготовки фахівців підрозділів оперативного забезпечення. Однак умисно, без поважних причин в умовах особливого періоду, самовільно залишив військову частину, дислоковану у селі Старичі Яворівського району Львівської області.
У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю та дав суду показання, що він дійсно з 14.09.2016 року по теперішній час, в умовах особливого періоду, не повідомивши командира військової частини, самовільно залишив військову частину, оскільки захворіла його мати. У вчиненому щиро розкаявся та просив суворо не карати.
Суд ухвалив: військовослужбовця визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України та призначити йому покарання у виді 3 років позбавлення волі.
Застосувати до засудженого ст. 75 КК України та звільнити його від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 роки.
Згідно ст. 76 КК України, зобов’язати засудженого протягом іспитового строку не покидати територію військової частини без дозволу командира, а у разі його звільнення з військової служби, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи; періодично з’являтися в уповноважений орган з питань пробації для реєстрації.
Командиру військової частини здійснювати контроль за поведінкою засудженого військовослужбовця, а у разі його звільнення з військової служби, контроль за виконанням вироку покласти на уповноважений орган з питань пробації.
На вирок може бути подана апеляційна скарга до Апеляційного суду Львівської області протягом 30 днів з дня його проголошення через Яворівський районний суд Львівської області.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ