Використання рекреаційно-туристичного потенціалу Яворівського НПП

Учора, 9 лютого 2018 року, в Яворівському НПП під девізом «Турист платить за емоції» відбувся науково-практичний семінар з питань організації та використання рекреаційно-туристичного потенціалу Яворівського НПП.
У семінарі взяли участь спеціалісти відділу культури та туризму Яворівської РДА, науковці Львова, працівники парку, представники туристичних фірм та фахівці дитячого центру екскурсій, туризму та спорту м. Львова.
Зустріч розпочав директор Яворівського НПП, Заслужений природоохоронець України Михайло Біляк, котрий запропонував обговорити шляхи вдосконалення екопросвітницької та рекреаційно-туристичної сфери Яворівського НПП, а також у найближчу перспективу розвитку велотуризму в рамках програми «РовеЛовер Розточчя…» з центром у відпочинковому осередку Верещиця.
Про унікальність розточанської природи і різноманіття ландшафтів, які формують рекреаціно-туристичну атракційність Яворівського НПП розповідав науковець парку Микола Майданський. Він запропонував розвивати науковий, ностальгічний та екстремальний туризм, а також розробити диференційовані маршрути.
Загалом на семінарі були озвучені багато цікавих ідей, які будуть сприяти збільшенню відвідуваності Яворівського НПП, зокрема, катання на бричках, квест-екскурсії, фотозони, майстер-класи та відкриття нових туристичних об’єктів, які ще не використовувалися в екскурсійній та туристичній діяльності. Такими ідеями зацікавилися представники туристичних фірм і бачать великий рекреаціно-туристичний потенціал парку та готові до співпраці.
Під кінець зустрічі, задоволений перебігом семінару, директор Парку Михайло Біляк запропонував створити «Клуб симпатиків Яворівського НПП», які будуть сприяти його розвитку та розширенню змісту туристичних послуг. Учасники семінару одноголосно підтримали таку ідею.
????????????????????????????????????

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ