Викрили оборудку із ввезенням автомобіля

Працівники Львівської митниці ДФС викрили оборудку із ввезенням автомобіля, вартістю майже 5,5 млн грн.
У пункт пропуску «Краківець-Корчова» смугою руху «червоний коридор» заїхав вантажний автомобіль «Volvo» 2010 року виготовлення, оснащений бетононасосом під керуванням громадянина України. Згідно товаросупровідних документів, автомобіль переміщувався з Чеської Республіки на адресу ТзОВ м. Києва, його вага зазначена 16 450 кг, а вартість становить – 1 413 554,37 грн.
З метою з’ясування всіх обставин здійснення цієї поставки товару в Україну Львівська митниця ДФС скерувала низку запитів, за відповідями на які встановлено, що насправді автомобіль було придбано у Нідерландах за 190 000 євро (згідно з курсом НБУ на день придбання – майже 5,5 млн грн). У Польщі водієві було надано документи, за якими вартість авто становить 1 413 554,37 грн, а його вага брутто зазначена 10 544 кг. Також працівники митниці додатково зважили автомобіль та встановили, що його справжня вага – 38 000 кг.
На виклик митниці для надання пояснень щодо цієї операції, керівник компанії-відправника не з’явився. Таким чином, керівник компанії відправника, намагався перемістити через митний кордон України товар з приховуванням від митного контролю, тобто з поданням органу доходів і зборів як підстави для переміщення документів, що містять неправдиві відомості щодо його ваги та вартості.
Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.
Вантажний автомобіль вилучено. Справу скерують до суду.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ