Викрито схему ввезення нової техніки та брендового одягу на понад 70 млн грн під виглядом гуманітарної допомоги

На Львівщині викрито схему ввезення нової техніки та брендового одягу на понад 70 млн грн під виглядом гуманітарної допомоги

За процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури викрито схему ввезення на територію України нового товара під виглядом гуманітарної допомоги з використанням підроблених документів ( ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, правоохоронцями виявлено факт перевезення через державний кордон України вантажівкою із напівпричепом комп’ютерної техніки, телефонів, нового брендового одягу і взуття під видом гуманітарної допомоги.

В ході огляду у вищевказаному транспортному засобі виявлено та вилучено 14 палетів та 951 коробку з комп’ютерною технікою, мобільними телефонами відомих марок, новим жіночим взуттям та брендовим одягом. При цьому в офіційних документах було вказано, що товар є гуманітарною допомогою.

За попередніми даними вартість незаконно переміщених поварів становить понад 70 млн грн

Наразі на вказаний товар накладено арешт та призначено проведення судово-товарознавчих експертиз.

Слідчі дії тривають, встановлюються особи, причетні до вчиненого кримінального правопорушення. 

Заходи з викриття проведено прокурорами за оперативного супроводу співробітників прикордонного загону Західного регіонального управління Держприкордонслужби України.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ