Вітаємо наше місто Новояворівськ з 55-річчям!

У житті кожного з нас буває багато свят, як особистих, так і загальнодержавних, але є свята, які займають окреме місце в наших серцях. Без сумніву, одним із таких є День народження рідного міста. Кожен рік у липні ми святкуємо разом День нашого міста Новояворівськ. Це день, який об’єднує тих, кому дороге наше місто, день, коли кожен з нас відчуває себе частинкою великої родини.

Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у місті з особливим колоритом, традиціями та славною історією. У житті Новояворівська багато яскравих сторінок, пов’язаних з іменами відомих державних діячів, митців, літераторів, спортсменів, артистів, тощо. Усі досягнення, якими багате місто, складаються з щоденної праці, знань і талантів його мешканців.

Дякуємо усім, хто небайдужий до долі рідного міста, а особливо представникам старшого покоління, мудрим наставникам, тим, хто пройшов і війну, і голод, і розруху, але не зламався, не втратив віри, а продемонстрував приклад безкорисного служіння малій Батьківщині, змінюючи своєю працею кожен день життя на краще.

Вітаємо також молоде покоління. Дорогі юнаки та дівчата! Ви заслуговуєте на те, аби вами пишались. Віримо у вашу активну громадянську позицію та впевнені, що ваша творча уява, енергія, сміливість, розум – гарантія розвитку та процвітання нашого міста та всієї України.

У ці непрості для нашої держави часи нам так важливо бути єдиною, згуртованою родиною, мати різні думки та погляди, але вміти чути один одного, знаходити компроміси та досягати бажаних цілей.

Тож з нагоди Дня міста, від усієї душі вітаємо та бажаємо мирного неба, спокою, злагоди, добробуту! Добра Вам усім, здоров’я, родинного затишку! Зичимо Божого благословення, щастя та благополуччя! Нехай же зростає та процвітає наше улюблене місто Новояворівськ!

Довідка
Новояворівськ — місто районного значення в Яворівському районі Львівської області. Розташоване на висоті 300 м над рівнем моря на межі Розточчя і Надсянської низовини у верхів’ях річки Шкло — за 14 км на схід від районного центру Яворів і за 30 км на захід від обласного центру Львів. Сьогодні — найбільше в Яворівському районі і 7-ме за ліком у Львівській області місто з населенням більше 30 тис. осіб. Входить до Львівської агломерації.
Новояворівськ відносно молоде місто, засноване 1965 р. як робітниче поселення «Янтарне» (з червня 1969 року — смт Новояворівське) біля великих потужностей виробництва сірки, саме тому на його гербі й прапорі видніються три трикутники — геологічне позначення родовищ сірчаної руди. Особливістю Новояворівська є велика густота населення, яка складає більше 15 тис. осіб/км² (для порівняння середня густота населення Львова близько 4 тис. осіб/км²), що пояснюється його забудовою переважно багатоповерховими будинками. Місто має досить добре розвинену інфраструктуру й вигідне економічне розташування. Поруч із містом проходить автотраса державного значення Львів — Яворів (автошлях М10 Львів — Івано-Франкове — Краковець — на Краків). Місто з’єднано зі Львовом залізницею Шкло — Львів (станція «Янтарна»). Неподалік заплановане будівництво міжнародної автодороги Київ — Лісабон, що входитиме в А4 (третій критський коридор).

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ