Хресна дорога в Яворові

26 березня, у місті Яворові відбулася хресна дорога за участі сотень людей різного віку, яку очолили місцеві священики УГКЦ.
Молитовна хода тривала майже три години. Чоловіки несли важкий хрест. Яворівчани пройшли неблизький шлях від стародавньої церкви Різдва Пресвятої Богородиці до храму Покрови Пресвятої Богородиці.
Людський потік, очолюваний духовенством, зупинявся на станціях хресної дороги, зокрема, біля римо-католицького костелу святих апостолів Петра і Павла, біля монументу митрополиту Андрею Шептицькому, церков святого Юра та Успення Пресвятої Богородиці, стародавнього пам’ятника-хреста на роздоріжжі й фігури Івана Хрестителя, що на березі річки Шкло.
У середмісті християни притулили дубовий хрест до постаменту пам’ятника митрополитові Андрею Шептицькому та дружно помолилися.
Коли хресна хода наблизилася до символічної «стіни плачу» з портретами понад ста загиблих за Батьківщину військовослужбовців легендарної 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені князя Данила Галицького та наріжного каменю майбутнього пам’ятника полеглим за Україну «залізнякам», – учасники духовної події в пошані схилили голови.
У хресній ході по Яворову взяли участь, зокрема, керівники району та міста, депутати, громадські активісти, а молодь несла образи усіх духовних станцій Хресної дороги. Супроводжували процесію з одного кінця міста в інший працівники Яворівського відділу поліції ГУ НП у Львівській області.
Великий дубовий хрест люди поклали на сходах церкви Покрови Пресвятої Богородиці, зведеної на території Яворівського гарнізону, увінчавши його лампадками.
У своїй проповіді на завершення Хресної ходи отець Володимир Гавриленко попросив яворівчан забути про сварки, чвари, ворожіння, бути єдиними у своєму благанні до Всевишнього.

ggfy_931901731

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ