Як уберегтись від неприємностей у період ожеледиці

Яворівський районний відділ ДСНС України у Львівській області підготував прості рекомендації, як уберегтися від значних неприємностей у період ожеледиці.

Щоб зменшити ризик травмувань при ожеледиці:
– перед виходом з будинку змайструйте на підошви взуття «льодоступи» (прикріпіть шматок поролону або лейкопластиру і натріть піском). Людям похилого віку та вагітним жінкам краще в такі дні не виходити на вулицю, або брати з собою палицю з гумовим наконечником чи шипом;
– жінкам не варто взувати чоботи на високих підборах, а руки повинні бути вільними. Ходіть, не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах та ступайте на всю підошву. Не тримайте руки в кишенях і уникайте прогулянок поряд із проїжджою частиною, адже можна впасти та вилетіти на дорогу;
– будьте готовими до падіння. Якщо відчуваєте, що падаєте, одразу присядьте, щоб зменшити висоту, а доторкнувшись до землі, перекотіться, щоб зменшити навантаження. Якщо ви впали і через деякий час відчули нудоту, біль у голові, суглобах – терміново зверніться до травмпункту.

Водії мають бути уважнішими на дорогах, контролювати швидкість транспортного засобу: крім того, що через ожеледицю значно ускладнюється процес керування автомобілем (зокрема, збільшується гальмівний шлях), пішоходи можуть падати, переходячи дорогу.

Служба порятунку «101» наголошує: шановні громадяни, будьте пильними при ожеледиці, пам’ятайте про власну безпеку. Простіше уникнути біди, аніж боротися з її наслідками.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ