Ярмарок професійно-технічної освіти: «Великодні дзвони – 2017»

20 квітня, у Львові біля пам’ятника Івана Франка відбувся ярмарок професійно-технічної освіти Львівщини: «Великодні дзвони – 2017».
Ярмарок щорічно відбувається для ознайомлення львів’ян та гостей міста з досягненнями професійно-технічної освіти, успіхами майбутніх робітничих професій. Цього року 26 професійно-технічних закладів області представили свій освітній потенціал.
Студентка ІІ курсу, Оля Пісоцька, котра навчається на перукаря-модельєра у Новояворівському вищому професійному училищі, розповіла, що мріяла стати перукарем, тому й вирішила обрати цю професію. Дівчина плете усім бажаючим традиційні косички, як для прикладу коса із п’ятьох пас.
71eb0cd353f54f08af99f9e18aee28e4
Офіційно ж відкрив ярмарок голова Львівської обласної адміністрації. У вступному слові він наголосив, що за останні роки в області відкрилося багато підприємств, які потребують висококваліфікованих кадрів. «Ми 20 років тому назад втратили престиж робітничої професії. Ми думали тоді, що дипломи дадуть статки й заробітки. Однак, гроші приносять не дипломи, а професійне відношення до праці. З відкриттям нових підприємств на Львівщині, ми маємо потребу у висококваліфікованих кадрах. Відповідно, технічно-професійна освіта важлива складова нашої економіки, котра забезпечує такими кадрами», – зазначив Олег Синютка.
На імпровізованій сцені ярмарку, учасників дійства розважали різні студентські танцювально-співочі колективи.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ