Яворівчан-резервістів викликають на навчальні збори в ЗСУ

У жовтні 2017 року сплановано проведення навчальних зборів із резервістами військових частин Сухопутних військ Збройних сил України. Яворівським районним військовим комісаріатом проводяться заходи щодо оповіщення, виклику, проходження медичного огляду та залучення на навчальні збори усіх резервістів оперативного резерву у військову частину А0998, дислоковану у м. Яворові – 24-ту окрему механізовану бригаду Короля Данила.
Про це заявив військовий комісар Яворівського РВК, підполковник Андрій Андріяш.
З його слів, під час проходження навчальних зборів у військовозобов’язаних є можливість зустрітися зі своїми бойовими товаришами, удосконалити свої військові навички, одержати нову спеціальність, посаду, чергове звання, практично виконати стрільби з бойової зброї.
«Мета зборів – комплексна, починаючи з індивідуальних навичок резервістів, з урахуванням сучасної специфіки виконання військовими підрозділами завдань до бойового злагодження в складі свого підрозділу та військової частини.
Навчальні збори сплановано провести на військових полігонах, в районах пунктів постійної дислокації визначених військових частин. Термін проведення зборів – 30 діб», – інформує Яворівський військовий комісар.
На запитання журналіста, чи існує система привілеїв та пільг для резервістів, залучених на навчальні збори, підполковник Андрій Андріяш відповів ствердно.
За його словами, резервісту компенсують середньомісячну заробітну плату час перебувавання у військовій частині (не менше – 3200 грн); гроші за проїзд до військової частини та в зворотному напрямку (або забезпечується його доставка військовим комісаріатом до місця проведення зборів та в зворотному напрямку).
«Резервісту виплачують (в залежності від військового звання): одноразове грошове заохочення за підсумками року (тим, хто виконав програму зборів): від 1600 до 3100 грн; грошова виплата за 30 діб підготовки: від 2 400 до 3 200 грн; добові за 30 діб перебування у військовій частині: від 180 до 450 грн; один прожитковий мінімум на місяць тим, які на день призову на збори не працюють, 1 600 грн.
Резервісту на весь період виконання обов’язків служби у військовому резерві (час проведення зборів) гарантується: збереження робочого місця; державне страхування, безкоштовне медичне забезпечення.
У підсумку за 30 днів зборів у 2017 році резервіст отримає (без відрахування податку на прибуток): по закінченню зборів: від 2580 до 3650 грн (в залежності від військового звання); один прожитковий мінімум на місяць, якщо на день призову на збори не працює – 1600 грн; середньомісячну заробітну плату за той час. що він перебував у військовій частині (не менше 3 200 грн) – для працюючих; за підсумками року, тим хто виконав програму зборів: від 1 600 до 3 100 грн (в залежності від військового звання)», – інформує військовий комісар Яворівського РВК, підполковник Андрій Андріяш.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ