Яворівська громада отримає допомогу від USAID у формуванні стратегій

Яворівська, Миколаївська, Новояричівська та Куликівська громади!

Учора відбулася установча зустріч на тему: «Планування розвитку громад», на якій в межах партнерства Львівської ОВА та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» дали старт роботі з розробки стратегій розвитку ще 4 громад.

Ці громади на прохання Львівської обласної військової адміністрації додатково внесли в перелік громад, які отримають від Проєкту USAID Говерла експертну якісну підтримку в межах розробки Стратегії розвитку.

Зокрема, це найбільша у Львівській області за територією Яворівська міська громада, дві агломераційні – Куликівська та Новояричівська селищні громади та Миколаївська міська громада як один з центрів економічного розвитку Львівщини.

В результаті супроводу громади отримають такі якісні продукти:

дослідження думки населення та бізнесу щодо перспектив розвитку громади;
соціально-економічний профайл громади;
сформовані стратегії розвитку до 2027 року;
плани заходів з реалізації стратегій;
стратегічні екологічні оцінки;
залучення мешканців громад та бізнесу до процесу прийняття рішень на місцевому рівні, що сприятиме налагодженню партнерських відносин між владою та громадськістю.
Додамо, що експертну підтримку Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») в розробленні стратегій розвитку на сьогодні вже отримують 5 громад-партнерок Проєкту.

Крім того, під безпосереднім супроводом Львівської обласної військової адміністрації у розробці стратегічних документів перебувають 7 територіальних громад. З них на сьогодні Стрийська та Белзька міські громади розробили та затвердили стратегії розвитку, в процесі розробки стратегій перебувають 5 громад: Сколівська, Рава-Руська, Красненська, Добротвірська, Добросинсько-Магерівська.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ