Яворівська міська рада вимагає зилишити Пенсійний фонд в Яворові

Під час позачергової сесії Яворівської міської ради Львівської області депутатський корпус одноголосно ухвалив звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України та Пенсійного Фонду України щодо неприпустимості ліквідації управління Пенсійного Фонду України в Яворівському районі міський голова Яворова Павло Бакунець пояснив, що цей задум офіційного Києва викликав негативний резонанс на Яворівщині, де, з його слів, проживає набагато більше пенсіонерів, ніж в сусідньому Городоцькому районі. «Ми змушені стати в захист людей поважного віку, що мешкають на Яворівщині, яких нині нараховується 29 тис. 692 осіб», – сказав мер Яворова.
У зверненні депутатів Яворівської міської ради, йдеться:
«Звертаємося до вас з проханням не допустити розвалу Яворівського району. З нашого району планомірно забирають під різними, так званими «об’єднаннями» і «злиттями» державні установи та організації, без яких повноцінно функціонувати району вкрай важко. За останні роки багато установ перебралися у Городоцький район, який за кількістю населення та площею мінімум на половину поступається Яворівському, і логічного пояснення чому так, немає. Транспортне сполучення між районами також – у незадовільному стані. За останні роки перестали функціонувати Яворівська районна прокуратура, ДПІ у Яворівському районі, митний пост «Новояворівськ» у м. Яворові і т. д. На черзі управління Пенсійного фонду України в Яворівському районі Постановою Кабінету Міністрів України від 21.12. 2016  р. № 988 «Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України» передбачено реорганізувати територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом їх злиття. Ця ж постанова зазначає, що передусім такий крок стосується районів з невеликою кількістю пенсіонерів. Пенсійні фонди не ліквідуються, а таке об’єднання є суто організаційним. Його мета – покращення надання послуг пенсіонерам, застрахованим особам та страхувальникам області. Для кращого розуміння ситуації наводимо приклад з кількості пенсіонерів у районах, які об’єднують до Городоцького, де – 18890 пенсіонерів. Яворівський район – 29692 пенсіонерів, Мостиський – 14585 пенсіонерів. Цілком логічно, що згідно пояснень постанови об’єднання, приєднання, злиття аж ніяк не мало б стосуватися Яворівського району, де кількість пенсіонерів у 2 рази більша, ніж у Мостиському та в 1,5 раза більша, ніж у Городоцькому, і в загальному списку районів Львівської області займає 2 місце за кількістю пенсіонерів та 1 місце за кількістю жителів.
Враховуючи вище викладене, просимо вжити всіх заходів стосовно недопущення об’єднання управління Пенсійного Фонду у Яворівському районі з іншими районними управліннями з центром у м. Городок».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ