Яворівська РДА, податкова і Держпраці згуртувалися проти зарплатних «мінімізаторів»

Жоден працівник не повинен отримувати зарплату, меншу за мінімальну.
На цьому наголосила заступник голови Яворівської РДА Ірина Масюк під час наради, яка відбулася учора, 2 лютого в м. Яворові Львівської області. Про це повідомив власкор IA ZIK з посиланням на керівника сектору внутрішньої та інформаційної політики Яворівської РДА Ірину Кравчук.
Відповідно до затвердженого графіку, комісія заслухала керівників та головних бухгалтерів підприємств та організацій району, де середній розмір заробітної плати працівників нижчий від мінімального.
Під час цього зібрання заступник голови Яворівської РДА Ірина Масюк наголосила, що питання легалізації зайнятості населення має стати пріоритетним для кожного керівника району. Завдання на 2017 рік – підвищення зарплати працівникам і забезпечення надходження ПДФО. Для цього потрібно контролювати реалізацію рішень уряду щодо підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн. А для результату потрібна злагоджена робота райдержадміністрації, податкової інспекції та служби Держпраці.
Також мова йшла про те, що кожного місяця, за даними звітності з єдиного соціального внеску на Яворівщині, формують перелік підприємств, які нараховують заробітну плату нижчу мінімальної, який передають іншим органам влади.
Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі РДА Юрій Кміть зауважив, що завдяки активній позиції та діяльності райдержадміністрації в районі постійно проводиться робота, спрямована на становлення та розвиток ринку праці, вживаються заходи щодо легалізації заробітної плати та виведення заробітної плати з «тіні». При райдержадміністрації працює районна робоча група з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, до складу якої входять представники Пенсійного фонду, центру зайнятості населення, податкової інспекції, управлінь та структурних підрозділів райдержадміністрації.
Голова Яворівської РДА Орест Хлян наголосив, що у площині детінізація економіки, за результатами проведеної торік роботи, було залучено до оподаткування 67 громадян, які зареєструвались, як СГД і обрали спрощену систему оподаткування та було працевлаштовано 169 найманих працівників. Додатково до бюджетів різного рівня надходило щомісячно в результаті вжитих заходів 74 тис. грн податків.
«Протягом 2016 року заслухано 269 СГД, з яких – 181 зобов’язалися підвищити заробітну плату вище встановленого законодавством мінімуму. Економічний ефект від проведеної роботи – додаткові надходження ПДФО та ЄСВ в сумі 15,6 тис. грн щомісяця. У 2016 році СПД району сплачено до місцевих бюджетів акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами (без надходжень від АЗС): юридичними особами – 5 687,5 тис. грн, фізичними особами – 1 528,9 тис. грн. У порівнянні з 2015 роком надходження зросли – на 1 872,2 тис. грн або +35,0%», – наголосив Орест Хлян.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ