Яворівського району не буде! Новий адміністративно-територіальний поділ Львівщини

У понеділок, 7 жовтня, нашій редакції надійшла інформація про те, що у приміщенні Львівської обласної ради буде засідати комісія щодо адміністративно-територіального устрою Львівської області.
Інформація підтвердилася, проте частково. Це була не комісія, а засідання Асоціації місцевих рад Львівщини, куди входять усі без винятку районні ради.
Прес-анонсу про засідання асоціації не було ні на сайті Львівської облради, ні на сайті Львівської ОДА.
А тепер пояснимо чому. Тому що основне питання на засіданні асоціації було обговорення проєкту нового перспективного плану об`єднання ОТГ.
За “доброю традицією”, яку започаткувала ще попередня влада, а теперішня продовжує, такі речі проводяться кулуарно, потай від громадськості, журналістів та представників територіальних громад.
Теперішнє керівництво обласної ради, яке демонструвало “стовідсоткову опозицію” до центрального уряду схоже, що уже дуже добре порозумілося.
Проте, коли мова зайшла про недолугий проєкт нового перспективного плану Львівщини, а саме про захист прав громад на місцеве самоврядування, то тут депутатська більшість на чолі з головою облради уже розводить руками – мовляв, не в змозі нічого зробити.
За проектною моделлю адміністративно-територіального устрою Львівської області передбачено 67 громад та 6 районів. Зокрема, в межах території теперішнього Яворівського району планується створення трьох об’єднаних громад: Івано-Франківської, Новояворівської та Яворівської.


Ще одна інформація для роздумів. Зі слів першого заступника голови Львівської ОДА, виявляється, що певні обговорення щодо об`єднання ОТГ були проведені у Кам`янка-Бузькому районі. Такі обговорення керівництво Львівської ОДА буде проводити у всіх районах. Тому треба бути пильним, коли приїдуть до нашого району.
Приходьте, аби висловити позицію вашої громади, якщо знову ж таки ці слухання не будуть потаємними від громадськості і лише з розрахунку для обраних.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ