Запобігання пожеж на торф’яних полях та в побуті у Мальчицях

У селі Мальчицях Яворівського району, відбулось відпрацювання щодо запобігання пожеж на торф’яних полях та в побуті – з наголосом на заборону розведення багать, спалення сміття, сухої трави поблизу торф’яників.
«Яворівський РВ ГУ ДСНС України в Львівській області не стомлюється попереджати краян, що за підпал сухостою та стерні передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Так, згідно із статтею 77-1 «Самовільне випалювання рослинності та її залишків» Кодексу України про адміністративні правопорушення, за вищезгадані порушення передбачені штрафи від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів (170-340 гривен), а для посадовців сума штрафу збільшується від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів. А при деяких обтяжливих обставинах за підпал може бути порушена і кримінальна справа. Кримінальний кодекс України передбачає за такий злочин позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.
Також рятувальники закликають громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки: не палити суху траву; не кидати недопалки та сірники в суху траву та чагарники; не розводити багаття в місцях відпочинку, у лісах, лісопосадках, поблизу полів, на схилах пляжів, в парках, поблизу сміттєзвалищ. А у випадку виявлення загорання негайно слід телефонувати за номером: «101», – інформує начальник Яворівського РВ ГУ ДСНС України у Львівській області, підполковник служби цивільного захисту Руслан Іванчишин.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ