Засідання Комісії з питань прав захисту дитини в Яворівській райдержадміністрації

В Яворівській РДА, 2 лютого 2017 року, головою райдержадміністрації Орестом Хляном проведено засідання Комісії з питань захисту прав дитини, в якому взяли  участь начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Олена Рис, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталя Вдовенко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та представники правоохоронних органів.
Розглядались питання щодо права дітей, які обділені батьківською любов’ю та піклуванням жити в родині, отримувати  любов та піклування зі сторони дорослих та мати сприятливі умови життя та розвитку своїх здібностей та талантів.
Голова Яворівської РДА наголосив: «За будь-яких обставин інтереси та права дітей мають стояти на першому місці. Адже ефективний захист прав дитини- один із пріоритетів  соціальних ініціатив Президента України. Саме тому влада сьогодні докладає максимум   для послідовного впровадження державної соціальної політики з підвищення стандартів життя, направлених, насамперед, на захист прав дітей.»
Розглядали також питання: про встановлення порядку побачень з  малолітньою дитиною, визначення доцільності позбавлення батьківських прав, про влаштування на спільне проживання та виховання дитини-сироти, про надання дозволу на  укладення від імені малолітніх дітей договору про визначення часток у спільній сумісній власності на квартиру, та надання дозволу на укладення договору дарування частки в квартирі від імені малолітнього сина, про розгляд індивідуальних планів соціального захисту дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Усі члени комісії могли висловити свою думку щодо обговорюваної ситуації, активно пропонували шляхи вирішення проблемних питань.
Комісія, розглянувши всі матеріали справ, заслухавши сторони по справах та учасників засідання, шляхом голосування, прийняла рішення по справах.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ