Завершено розслідування справи про розкрадання газу на 1,4 млрд грн компаніями Дубневичів

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України».
Як повідомляє прес-служба НАБУ, 10 вересня стороні захисту відкрито матеріали справи для ознайомлення.

Зокрема, йдеться про двох директорів ТзОВ «Енергія-Новий Розділ» та ТзОВ «Енергія – Новояворівськ», технічного директора ТзОВ «Енергія-Новий Розділ», фінансового директора обох підприємств і фізичну особу – організатора схеми, радника директора.

«За даними слідства, підприємства-власники Новояворівської та Новороздольської ТЕЦ (Львівська обл.) впродовж 2013-2015 років уклали низку угод про закупівлю в НАК «Нафтогаз України» природного газу для виробництва теплової енергії населенню. З метою здешевлення тепла для цієї категорії споживачів, НАК постачав ТЕЦ газ за цінами, суттєво нижчими від ринкових», – йдеться в повідомленні.

Унаслідок цих дій прибутковість виробництва електрики цими ТЕЦ перевищила 60% (проти 3-5% закладених у тариф Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

«Таким чином, на переконання детективів НАБУ, ТЕЦ отримали надприбутки, співставні з розміром збитків, завданих НАК «Нафтогаз України» внаслідок реалізації описаної корупційної схеми», – йдеться в повідомленні.

У січні 2018 року детективи НАБУ затримали та повідомили про підозру 5 особам: 4 посадовцям компаній-власниці ТЕЦ – ТзОВ «Енергія-Новий Роздол» та ТзОВ «Енергія – Новояворівськ», та фізичній особі – «куратору» схеми, яка є наближеною до народних депутатів.

Новояворівська та Новороздільська теплоелектроцентралі (ТЕЦ) у Львівській області перейшли під тимчасове управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Детективи НАБУ розкрили велику корупційну схему у сфері енергетики, розкрадання газу в НАК «Нафтогаз України» на 1,4 млрд гривень на двох ТЕЦ. Кінцевими бенефіціарами цих компаній є народні депутати від БПП брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ