Завершились курси перепідготовки офіцерів запасу з військових кафедр

Упродовж трьох місяців у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ понад триста офіцерів, які навчалися на військових кафедрах та не мали досвіду військової служби, пройшли курси перепідготовки та підвищення кваліфікації. За цей час військовослужбовці відновили набуті під час проходження військової кафедри знання та навички з керування військовими підрозділами.
З цієї нагоди у містечку «Гвардійське» відбулась урочиста церемонія завершення курсів, під час якої офіцерів особисто привітав начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук. Він, зокрема, зазначив, що держава покликала тих, хто стояв цього дня у строю, одягнути військові однострої у непростий час.
Після отримання слухачами свідоцтв про успішне завершення курсів їх благословили капелани 184-ого Навчального центру отець Тарас та отець Святослав.
Впродовж трьох місяців підготовки на полігоні, незалежно від фаху, з слухачами курсів проводилися заняття з вогневої, тактичної, медичної, інженерної підготовки, а також організації зв’язку, радіаційного, хімічного та біологічного захисту й морально-психологічного забезпечення. Акцент ставився на підготовку офіцерів з урахуванням досвіду, отриманого ЗС України під час проведення Антитерористичної операції.
Більшість випускників перших курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації призваних на військову службу офіцерів запасу поповнять лави Сухопутних військ Збройних сил України і обіймуть офіцерські посади у небойових підрозділах. До зони проведення Антитерористичної операції цих військовослужбовців скеровувати не будуть. До слова, серед трьох сотень випускників курсів – 17 жінок.
Після завершення урочистостей генерал-лейтенант Павло Ткачук зустрівся із майже сорока випускниками курсів, котрі в подальшому проходитимуть службу у Національній академії сухопутних військ та її структурних підрозділах. Під час цієї зустрічі начальник академії ознайомив нових офіцерів із завданнями, які стоять перед ними, підказав, над чим потрібно працювати, щоб стати справді фаховим, досвідченим командиром тощо.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ