Жителів Яворівщини запрошують на акцію до Міжнародного дня дарування книг

Міжнародний день дарування книг – це добровільна ініціатива. Вона спрямована на підвищення інтересу і доступу до книги. Основна мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу.
Шановні мешканці Яворівщини: “Якщо Ви маєте вдома книги, які вже прочитали і не користуєтесь ними, – збагатіть їх гарними побажаннями і подаруйте Яворівській центральній районній бібліотеці ім. Юрія Липи! Ми впевнені, якщо цю добру справу зробить кожен,багатшим стане бібліотечний фонд, а подаровані книги прочитають інші! Усі книги, подаровані нашій бібліотеці, будуть оформлені в окрему книжкову виставку”.
14 лютого в багатьох країнах світу відзначають не лише День святого Валентина, а ще Міжнародний день дарування книжок (International Book Giving Day). Це одне з наймолодших свят в календарі. Започаткувала його американка Еммі Бродмур у 2012 році. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки один одному та членам родини, залишати книжки в людних місцях, надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати твори друку бібліотекам.
Недарма в народі кажуть: “Частіше заглядайте до скарбниці духовності -книг, з яких б’є невичерпне джерело мудрості”. Шануймо, бережімо, читаймо книги, бо у них мудрість, розум, знання людства, які створювалися впродовж тисячоліть.
Не залишайтесь байдужими – добрі справи робити приємно!

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ