Жителю Яворівщини, який стріляв у патрульних з рушниці, загрожує довічне ув’язнення

За процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо 30-річного мешканця с. Наконечне Друге (Яворівський район), якого обвинувачують у незаконному придбанні, зберіганні та перевезення бурштину, носінні та зберіганні кастету без передбаченого законом дозволу та замаху на вбивство правоохоронців під час виконання ними службових обов’язків.

Про це інформує пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Встановлено, що у березні 2021 року у смт.Запитів обвинувачений у нетверезому стані порушив ПДР, але на вимогу патрульних зупинитися не реагував, натомість почав тікати. Згодом чоловік зупинив авто і продовжив втечу пішки через поле, прихопивши з собою мисливську рушницю, з якої у подальшому почав стріляти по правоохоронцях. На щастя, влучити не зміг, відтак невдовзі поліцейські його затримали.

У ході обшуку у затриманого вилучили кастет та понад 1,7 кг бурштину (вартістю понад 17 тис грн), походження якого не підтверджується відповідними документами.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ відділу поліції №5 Львівського РУП ГУ НП у Львівській області.

Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченому, – від 9 до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.14328

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ