Зростання випадків захворювання людей на хворобу Лайма

У першому кварталі 2018 року зареєстровано 16 випадків захворювань людей на хворобу Лайма (показник на 100 тисяч населення – 0,63), що на 9 випадків більше, ніж за аналогічний період 2017 року (7 випадків). Захворювання зареєстровані серед дорослого населення. Про це повідомили в ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».
Серед хворих 11 – жителі м. Львова, 3 – Золочівського району, 1 – м. Дрогобич, 1 – Яворівського району. У всіх хворих в анамнезі є укуси кліщів, що відбувались на території області (м. Львів – 4, Золочівський – 2, Яворівський – 2, Пустомитівський – 2, Миколаївському, Жовківському, Бродівському, Перемишлянському районах – по 1) та у Республіці Польща (1), Італії (1). Ураження кліщами відбулося в осінній період 2017 року, знімали кліщів самостійно 11 осіб, 5 осіб не пам`ятають факту присмоктування кліщів.
Як зазначають медики, у всіх хворих, за винятком 2-х випадків, діагностовано кліщову мігруючу еритему різних розмірів. У 13 хворих – діагноз підтверджений лабораторно.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ