Звіт голови Яворівської РДА Ореста Хляна

31 січня в міському Народному домі Яворова відбувся звіт голови Яворівської РДА Ореста Хляна за участі голови Львівської ОДА Олега Синютки.
Взяли участь голова Яворівської районної ради Володимир Сичак, народний депутат України Лев Підлісецький, депутати Львівської обласної ради Дмитро Пазин, Михайло Ковалик, Валентин Устименко, міські, селищні, сільські голови, керівники підприємств, організацій, установ, громадських організацій, журналісти.
Голова Яворівської РДА Орест Хлян за допомогою слайдів охарактеризував роботу районної державної адміністрації впродовж минулого року з усіх стратегічних напрямків: починаючи бюджетними питаннями, інвестиціями, реалізацією міжнародних проектів, ремонтом доріг, соціальним захистом незаможних, завершуючи працею в царині культури й спорту, – наголосивши при цьому про тісну співпрацю з районною радою. Голова Яворівської райради Володимир Сичак ці слова підтвердив.
Яворівська районна влада робить наголос на підтримці військових частин, дислокованих на Яворівщині, соціальному захисту учасників АТО, родин загиблих Героїв Небесної сотні та воїнів, що віддали життя за Україну на Сході держави.
Мова йшла і про проблему сирітства, зазначивши, що торік було придбано житло для дівчинки-сироти, що й надалі влада буде діяти в такому ж руслі.
Стосовно боргів заробітної плати, О. Хляна впевнений, що вони вже невдовзі стануть кардинально меншими.
«Серед найбільших боржників із виплати заробітків є санаторії «Шкло» та «Немирів». Однак ці оздоровниці вже одержали нових господарів», – сказав О. Хлян та навів приклад того, що днями Яворів відвідав заступник голови Державної прикордонної служби України Олег Бляшенко  – для  обговорення долі санаторію «Немирів», тобто – переходу його до сфери управління Державної прикордонної служби України.
«Мова йшла про організаційні та технічні моменти переходу санаторію «Немирів» до сфери управління Державної прикордонної служби. Заступник голови Державної прикордонної служби України Олег Бляшенко інформував про те, що санаторій,  не тільки збереже те, що прикордонне відомство одержало, а й наростить потужну базу. Спочатку заплановано створити 170-200 робочих місць та провести реконструкцію інфраструктури. Там оздоровлюватися зможуть не лише прикордонники, а й бажаючі мешканці з усієї держави», – зазначив голова Яворівської РДА.
Стосовно занедбаного в місті Яворова 51  військового містечка, то О. Хлян повідомив про ймовірну відбудову його міністерством оборони та дислокацію там мотострілкового батальйону.
Підводячи підсумки звіту Яворівщини, голова Львівської ОДА Олег Синютка, зазначив, що ця його участь в аналогічній події – вже десь дванадцята, однак він ще не бачив,  що майже півтори години люди так уважно слухали керівника району.
О. Синютка першим порушив проблему виділення земельної ділянки на території Яворівщини для вирішення сміттєвої проблеми Львова, зазначивши, що це питання зараз – найбільш актуальне.

Звіт Хляна - ні сміттю

О. Синютка пояснив, чому саме обрано для цього територію колишнього сірчаного підприємства, однак наголосив, що без представлення Львівською міськрадою проекту та його громадського обговорення, ніхто сміттям цих 12,5 земель не завалюватиме. Говорив, що не треба бути великим пророком, аби зрозуміти, що просто возити зі Львова й скидати тверді побутові відходи люди не дадуть, а «по головах людей ніхто ходити не буде».
Присутні запитували, здебільшого, саме про проблему, пов’язану з тим, що 27 січня під час візиту у Львів прем’єр Володимир Гройсман дав доручення Львівській ОДА передати Львову земельну ділянку на території Яворівського ДГХП «Сірка», площею 12,5 га. Відтак розпорядженням голови ЛОДА цю ділянку було передано на баланс ЛКП «Збиранка». На всі запитання О. Синютка давав відповіді. О. Синютка, зокрема, зазначив, що може назвати 1001 причину, чому б міг на це зібрання в Яворів не приїхати, тим паче, що у Львові саме в цей день проходила сесія облради.
Запевнив голова Львівської ОДА: «Я гарантую, що без громадського обговорення ніхто в Яворівський район сміття возити не буде».

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ