Захист підлітків від небажаної реклами в сервісах Google

Кібербулінг, секстинг, грумінг, сексторшн, заборонений контент, спілкування з незнайомцями в соцмережах, шкідливі програми — це далеко не повний перелік, на який наражаються діти в інтернеті.

Інтернет вже давно став новою реальністю і максимально увійшов в життя людей в усьому світі.

Але, як і звичайна реальність, світова павутина несе величезну кількість прихованих загроз для користувача, які можуть серйозно нашкодити його життю. І якщо дорослі люди завдяки своєму досвіду або рівню інформаційної гігієни можуть оминути ці загрози, діти часто-густо залишаються беззахисними перед негативними сторонами інтернету.

За різними підрахунками діти від 8 років, у яких є доступ в інтернет, проводять онлайн майже 44,5 години на тиждень. При цьому, згідно з даними Eurostat, абсолютна більшість молодого покоління використовують смартфони для доступу в інтернет.

Саме цей фактор може відігравати ключову роль щодо онлайн-безпеки дитини: телефони прийнято вважати «особистим» засобом комунікації; діти легко можуть приховувати від батьків те, що вони роблять в інтернеті за допомогою мобільних гаджетів, а засилля месенджерів, соцмереж і мобільних додатків ускладнюють батьківський контроль за тим, що вчиняють їхні діти в мережі, з ким вони спілкуються і який контент споживають.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ