Голова облради Ганущин створив нелегітимну комісію-прокладку, яка буде впливати на розподіл 60 мільйонів гривень бюджетних коштів

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин своїм розпорядженням № 1588 від 9 листопада 2016 року створив так звану комісію з відбору експертів для оцінювання мікропроектів місцевого розвитку у Львівській області на 2017 рік.

24 січня 2017 року вищезгадана комісія буде здійснювати попередній відбір експертів у форматі співбесіди.
Насправді, створення такої комісії є перевищенням повноважень голови облради і однозначно така комісія є нелегітимною. Пояснимо чому.

В обласній програмі проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку, прийнята облрадою 25 жовтня 2016 року, ніде не передбачено норми про створення такої комісії. Хоча у 2016 році експерти для оцінки конкурсу мікропроектів затверджувалися на Конкурсній раді з реалізації обласного конкурсу мікропроектів – єдиний легітимний орган в рамках програми.

За умови присутності експертів, які виставляють оцінки мікпроектам громад, управляти конкурсом у “ручному режимі” є практично неможливо. Адже представники громадського суспільства мало піддаються на “телефонне право”, а також завжди є ймовірність, що експерти за умов тиску зверху можуть оприлюднити інформацію про цих же замовників тиску.

Але керівництву обласної ради цього скликання, вочевидь, дуже не терпиться сісти на освоєння усіх без винятку бюджетних коштів. Тому розумники з обласної ради придумали комісію-прокладку, яка нібито має попередньо здійснювати відбір кандидатів для оцінювання мікропроектів.

Для чого створювалася така комісія, стає зрозумілим, коли дивишся на персональний склад комісії – а він такий, що керівницто обласної ради контролюватиме більшість голосів.

Серед одіозних членів комісії можемо назвати – керівника апарату облради Валентина Харлова та директора КП “Львів-ТБ” телеканал “Перший Західний” Ольгу Цап.
Першого з них громадські активісти та депутати облради підозрювали у корупційних діях під час його роботи в апараті облради на початку 2000-их років. Пані Ольга Цап, один із співзасновників міської організації БПП, теж, на думку громадських активістів, була обрана на свою посаду не за професійною ознакою, а за політичною. Окрім того, під великим сумнівом є компетентність “медійника” у питаннях проектів місцевого розвитку.

За такого розкладу стає очевидним, що до складу експертної комісії скоріш за все потраплять “правильні експерти”.

А ціна питання – 60 мільйонів гривень.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ