1 000 доларів за безперешкодний «трансфер» військовозобов’язаних через кордон

11 000 доларів за безперешкодний «трансфер» військовозобов’язаних через кордон: на Львівщині поліція оголосила підозру організаторам
Фігурантам інкримінують організацію незаконного переправлення чоловіків призовного віку за кордон. Їм загрожує до дев’яти років увʼязнення.
Задокументували «схему» незаконного переміщення осіб за межі України оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП у Львівській області. Організували канал переправлення військовозобовʼязаних чоловіків до країн ЄС двоє мешканців Львівської та Тернопільської областей.
За кілька днів до перетину кордон зловмисники окреслювали потенційному клієнту план його незаконного виїзду. Відповідно до задуму, у визначений день ділки повинні були відвезти чоловіка до одного з пунктів пропуску на території Чернівецької області, де у нього була б можливість виїхати до сусідньої країни, не проходячи процедур контролю.
Вартість своїх послуг з організації «зеленого» коридору зловмисники оцінили в 11 000 доларів.
Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів, де вилучили автомобіль, на якому перевозили чоловіків до пункту пропуску, банківські картки, мобільні телефони та «чорнові» записи.
На підставі отриманих доказів двом «провідникам» повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.
Слідство триває. Встановлюється повне коло осіб, причетних до протиправної діяльності. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Львівська обласна прокуратура.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ