10 000 доларів за місце другого водія

10 000 доларів за місце другого водія: на Львівщині поліцейські заблокували незаконний канал перетину кордону
До його організації причетні двоє мешканців області. Їм оголошені підозри та судом обрані запобіжні заходи – тримання під вартою із заставою.
За даними правоохоронців, зловмисники організовували чоловікам законні підстави для перетину кордону. Для цього оформляли їх водіями на фірму, яка займається міжнародними вантажними перевезеннями гуманітарної допомоги. Дані про осіб як другого водія вносили до відповідної бази. Вартість такої послуги – від 8 000 до 10 000 доларів за одне місце.
Оперативник управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі слідчого управління ГУНП у Львівській області провели процесуальні дії за місцем мешкання фігурантів. Вилучили мобільні телефони, гроші, ID-карти іноземної країни з установчими даними українців, сім-карти операторів різних країн, чорнові записи тощо.
Двом учасника злочинної схеми поліцейські повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон) Кримінального кодексу України. Обом підозрюваним обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення 181 000 гривень застави кожному.
Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Заходи з викриття та документування проводилися спільно з працівниками Головного оперативно-розшукового відділу 7 прикордонного Карпатського загону (м. Львів) ДПС. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Львівська обласна прокуратура.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ