23-річна жінка переправляла ухилянтів за кордон

СБУ ліквідувала чергову схему незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

У результаті комплексних заходів на Львівщині Служба безпеки затримала організаторку незаконних схем ухилення від мобілізації військовозобов’язаних громадян.

Про це пише СБУ Львівщини.

Мова йде про 23-річну мешканку регіону, яка забезпечувала нелегальні «трафіки» для ухилянтів.

Вартість «послуг» фігурантка оцінювала у 12 тисяч доларів США з особи.

За оперативними даними, жінка гарантувала призовникам безпечний маршрут втечі до країн ЄС поза встановленими пунктами пропуску.

Правоохоронці задокументували протиправну діяльність та затримали зловмисницю «на гарячому» одразу після отримання першої частини неправомірної вигоди в сумі $ 6000 США.

Під час обшуків у зловмисниці виявлено та вилучено мобільний телефон та чорнові записи із доказами протиправної діяльності.

Їй вже повідомлено про підозру за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності інших учасників злочинної схеми, в тому числі серед працівників Держприкордонслужби України.

Викриття проводили оперативники УСБУ у Львівській області спільно із слідчими Поліція Львівської області за процесуального керівництва Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ