Губернатор Львівщини прозвітував громаді за роботу у 2017 році

Вчора, 28 березня 2018 року, у Львівському Палаці Мистецтв публічно прозвітував голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Мешканці регіону поставили питання, що стосувались найбільш проблемних тем в області.
Відповідно до звіту обласного очільника в регіоні торік відкрили понад 80 нових виробничих потужностей та створили понад 8 тисяч робочих місць. Сума залучених інвестицій у нововідкриті потужності становить понад 150 млн доларів. Прямі іноземні інвестиції залучені в область – 52, 4 млн доларів.
У 2017 році в області реалізували понад 1800 проектів регіонального розвитку вартістю понад 1 млрд грн – від мікропроектів з дрібного ремонту об’єктів соціальної інфраструктури до масштабного будівництва на десятки мільйонів гривень. Зокрема: 417 шкіл, 200 народних домів, 148 дитячих садків, 84 сільських медичних закладів.
Торік в області відкрили і 5 сонячних та 1 вітрову електростанції загальною потужністю 48,8 МВт. Також 2 газові родовища і ввели в експлуатацію 1 нафтову свердловину. На модернізацію шахт Львівщини залучили рекордну суму грошей – 62 мільйони гривень.
У 2017 році в області відремонтували 600 км автодоріг із залученням з різних бюджетів рекордної суми в Україні – понад 3 млрд гривень. На Львівщині відкрили найбільше шкіл по Україні 8 новозбудованих шкіл. Також надали 14 тисяч земельних ділянок учасникам АТО. Придбали і 20 одиниць спецтехніки для ТПВ, з них 18 сміттєвозів та 2 ескалатори.
На території області відбулось 26 офіційних міжнародних спортивних змагань та 250 обласних спортивно-масових заходів. А туристичні потоки зросли на 15%: область відвідали близько 3 млн туристів.
Опісля результатів про роботу присутні поцікавилися в Олега Синютки про ставлення до реформи суспільного ТБ, явищем незаконної рубки лісів, транспортними перевезеннями, проїздом пенсіонерів у маршрутках, монетизацією пільг, кроками вирішення «сміттєвої» проблеми, будівництва сміттєпереробного заводу у Львові, полігоном ТПВ у м. Миколаєві тощо.
Керівник області, зокрема зазначив: «Це велика помилка і велика втрата для Львівщини – перетворення нашої телерадіокомпанії «Львів» у філію суспільного телебачення».
Також закцентував на «сміттєвій проблемі». Зокрема, на тому, що кожного місяця у Львові з міського бюджету витрачали на вивіз сміття 25 млн грн у час, коли контейнери були переповнені. Зараз, коли питання вивозу ТПВ з міста курує ОДА, ці гроші перераховані в обласний бюджет. З цих 25 млн грн – 11-12 млн грн скеровують на фінансування вирішення екопроблем у містах та містечках області, які це сміття приймають.
«У другому кварталі цього року ви почуєте назву компанії, яка за результатами інвестиційного конкурсу дала згоду на будівництво заводу на території Львівської області», – додав він.
Озвучив свою думку і стосовно будівництва сміттєпереробного заводу у Львові. «Що стосується будівництва сміттєпереробного заводу на території, близькій до очисних споруд, – вважаю, що це помилкова технологія. По цій технології утилізовувати ТПВ на території Львова є достатньо небезпечно. Варто провести фахову екологічну дискусію», – зазначив очільник області.
На завершення звіту додав: «Ми сьогодні проекспериментували, аби мешканці Львівщини мали можливість поставити питання очільнику області та навіть покритикувати його роботу».
Львівщина – лідер у будівництві доріг, відкритті шкіл та створенні альтернативних джерел енергії – про ці та інші здобутки області у 2017 році.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ