«Християнська етика» у школах

Депутати фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Ольга Шайдулліна та Мирослава Бабінська ініціюють внесення до порядку денного сесії звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з приводу викладання предмета «Основи християнської етики» в школах. Про це повідомляє прес-служба партії.

Як відомо, вже тричі схоже рішення не набрало достатньої кількості голосів у Львівській облраді.

До обласної ради звернулося керівництво Курії Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви щодо всебічної підтримки викладання предмета «Основи християнської етики» у школах Львівської області.

Як йдеться у зверненні, заснування і впровадження цього предмета в школах відбулося свого часу саме завдяки свідомій громадянській позиції вірян та єпископату УГКЦ і по суті немає аналогів у шкільництві інших країн.

«Попри це, педагоги і батьки щораз більше стурбовані скороченням годин викладання предмета «Основи християнської етики». Реформа освіти подає новий державний стандарт, який впроваджується по всій Україні з 1 вересня 2018 року, і в ньому не передбачено викладання цього предмета, натомість поняття виховання на цінностях згадується в дуже розмитий і неконкретний спосіб.
Окрім того, відомо, що до Львівської обласної ради неодноразово зверталася ГО «Христове милосердя» з ініціативою впровадження предмета «Християнська етика» як обов’язкового у навчальних освітніх закладах. Це питання тричі було розглянуто на сесії Львівської обласної ради, проте, на жаль, не набрало достатньої кількості голосів депутатів, попри те, що висновки профільної комісії були позитивними.
Зважаючи на вищесказане, просимо внести в порядок денний чергового пленарного засідання сесії ради проект рішення «Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з приводу викладання предмета «Основи християнської етики» в школах», а також оприлюднити цей проект рішення на офіційному веб-сайті обласної ради», – йдеться у зверненні.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ