31 березня: голосування як громадянський обов’язок кожного повнолітнього українця

Вже у неділю, 31 березня 2019 року, відбудуться вибори Президента України.

Виборчі дільниці працюватимуть 31 березня від 8.00 до 20.00 год. Не забудьте також, що в неділю, 31 березня, переходимо на літній час.

Для голосування потрібно:
– Взяти документи: паспорт у формі книжечки або ID картку, військовий квиток (для військовослужбовців), тимчасове посвідчення громадянина України.
– Отримати бюлетень та поставити підпис про його отримання: у списку виборців, на визначеному місці контрольного талона бюлетеня.
– Заповнити бюлетень: особисто, не виходячи з кабінки для таємного голосування. Проголосувати можна лише за одного кандидата!
– Опустити бюлетень у виборчу скриньку, забезпечивши таємницю голосування.

Увага!
Заборонено: робити зайві позначки на бюлетені, фотографуватися чи робити відеозйомку під час заповнення бюлетеня, передавати свій бюлетень іншим особам, отримувати бюлетень від інших осіб (окрім уповноваженого члена виборчої комісії), заходити ще з кимось у кабінку для голосування.

З усіх питань, які у вас виникають стосовно виборів, та ваших прав під час їх проведення можете звертатися до юридичних Центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги, які нададуть вам вичерпні консультації.

Регіональний центр із надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги – 0-800-213-103 (цілодобово та безоплатно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ