6 000 доларів США за перетин кордону чоловіками призовного віку

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру групі осіб в організації незаконного переправлення військовозобов`язаних чоловіків через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, троє громадян організували схему нелегального переправлення через кордон чоловіків призовного віку до Республіки Польща. Для цього мешканці Львова за 6 000 доларів США забезпечили включення військовозобов’язаного чоловіка до інформаційної бази даних «Шлях», що надає можливість безперешкодного виїзду за кордон в умовах воєнного часу.

Двох фігурантів затримано в порядку ст. 208 КПК України під час отримання 6 000 дол США. Щодо третього фігуранта вживаються заходи з метою оголошення останнього в розшук.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокуратурою спільно зі співробітниками УСБ України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суд.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ