Адаптивний карантин продовжили в Україні до 31 серпня

Кабінет міністрів продовжив карантинні обмеження в Україна до 31 серпня.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Сьогодні в нас на порядку денному планується продовження адаптивного карантину в Україні до 31 серпня. Ми бачимо, що такий підхід до карантинних заходів дає свої результати і дозволяє нам контролювати рівень захвoрюваності на корoнавірус в Україні. Тобто, робота на рівні окремих регіонів дала результати, тому ми й надалі будемо продовжувати такі підходи для контролю рівня захвoрюваності і недопущення перевантажень системи охорони здоров’я”, – повідомив Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, адаптивний підхід на регіональному рівні довів свою ефективність і дозволяє контролювати рівень захворюваності в країні.

Рішення на засіданні ухвалили одностайно.

Очільник МОЗ Максим Степанов також повідомив, що нові норми проведення карантину гармонізуються з європейськими, також змінюються підходи до показників захворюваності.

“Якщо в регіоні, спостерігається погіршення показників протягом 5 днів, то відразу, то й чи інший регіон або окрема територіальна одиниця, переходить у “жовту” зону, “помаранчеву” чи “червону”, – зазначив Степанов.

Відтак, рахуватимуть не за кількістю хворих, а за динамікою захворюваності, як це робиться в країнах Європейського Союзу.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ