Аграріям Львівщини розповіли про гранти та програми кредитування

У зустрічі взяли участь представники ФАО, центру зайнятості та АТ «Ощадбанк».

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА разом з Львівською районною військовою адміністрацією 3 березня провели робочу зустріч з аграріями та представниками місцевих органів виконавчої влади і місцевого самоврядування Львівського району.

Під час зустрічі директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман поінформувала виробників сільськогосподарської продукції про можливості залучення фінансового ресурсу з бюджетів усіх рівнів та від міжнародних проєктів технічної допомоги.

«Для започаткування чи подальшого розвитку бізнесу сьогодні аграрії мають можливість залучити кошти як у вигляді грантів так і у вигляді коштів з державного та обласного бюджетів. Попри війну Львівщина єдина область, яка в минулому році на підтримку аграріїв спрямувала близько 24 мільйонів гривень і цього року цей фінансовий ресурс збільшено майже на 30% і складає 34,2 мільйони гривень», – розповіла Тетяна Гетьман.

Зокрема, аграрії отримали роз’яснення, як подати заявку на участь в програмі грантової підтримки від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) та як заповнити аплікаційну форму через Державний аграрний реєстр.

Також учасників зустрічі ознайомили з останніми змінами земельного та податкового законодавства, з новим Порядком бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, а також з Порядком та Критеріями визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Так, розпорядженням голови обласної військової адміністрації від 28.02.2023 №101/0/5-23ВА та наказом Мінагрополітики від 21.02.2023 №223 (зі змінами) затверджені додаткові, до постанови КМУ від 27.01.2023 № 76, критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Окрім того, аграріям району розповіли про діючі програми кредитування від АТ «Ощадбанк, а також про можливості фінансового стимулювання суб’єктів підприємництва за працевлаштування певних категорій населення від Львівського обласного центру зайнятості.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ