Аліменти на Львівщині зросли після закону «Чужих дітей не буває»

Закон «Чужих дітей не буває» діє, зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Тарас Грень:
“Виконання своїх батьківських обов’язків щодо дитини – це відповідальність кожного з нас!
Заходи примусу передбачені Законом «ЧУЖИХ ДІТЕЙ НЕ БУВАЄ» діють, наприклад:
У Франківському відділі державної виконавчої служби міста Львова Головного територіального управління юстиції у Львівській області перебуває виконавче провадження про стягнення з Боржника аліменти, виконавчою службою проведено опис та вилучено транспортний засіб із штраф майданчику та передано на зберігання в ДП «Сетам» для подальшої реалізації. Підставою для вилучення даного транспортного засобу являється заборгованість боржника по сплаті аліментів, яка перевищує 100000 грн.
Даний транспортний засіб продано з електронних торгів на суму 28 400 грн, та кошти з реалізованого майна у сумі 26 980 грн надійшли на депозитний рахунок Франківського відділу державної виконавчої служби м. Львів для перерахування коштів Стягувачу, повідомив начальник Головного територіального управління юстиції Тарас Грень.
Ще один приклад, на примусовому виконанні у Шевченківському відділі ДВС м. Львів ГТУЮ у Львівській області, де перебувало рішення суду щодо стягнення аліментів на утримання неповнолітніх дітей в сумі по 500,00 гривень на кожну дитину до досягнення ними повноліття.
Боржник рішення суду не виконував, в результаті чого утворилась заборгованість по сплаті аліментів в сумі 56000,00 грн. При примусовому виконанні державним виконавцем вжито наступних заходів: державним виконавцем винесено постанову про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження та направлено у відповідні реєструючи органи, також вжито заходи щодо тимчасового обмеження у праві виїзду за межі України, керуванні транспортними засобами, полюванні та користуванні вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії. Державним виконавцем складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 183/1 Кодексу України про адміністративні правопорушення з метою притягнення боржника до адміністративної відповідальності.
Заходи вжитті щодо стягнення аліментів були дієвими, стягувач повністю погасив заборгованість по сплаті аліментів в сумі 56000,00 грн.
Також варто зауважити, проінформував Тарас
Грень, що у Бродівському районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській в результаті несистематичної сплати аліментів станом недосягнення дитиною повноліття борг становив 37 515,85 грн.
Неодноразові виклики державного виконавця боржник ігнорував, а майно у боржника відсутнє . Але завдяки змінам в законодавстві та обмеженням які були застосовані боржник, не зміг перетнути державний кордон, в результаті чого сплатив заборговану суму, а саме 37 515,85 грн.
І таких пикладів є надзвичайно багато…
Міністерство юстиції України дбає та захищає права дітей. «Чужих дітей не буває». Це результати дії норм нового законодавства”, – повідомив Тарас Грень, начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ