Антикорупційна прокуратура оголосила про підозру меру Львова А. Садовому

САП оголосила про підозру меру Львова Андрію Садовому. Підозра стосується зловживання владою під час будівництва індустріального парку в Рясному. Про це повідомив Садовий на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, підозра оголошена по справі будівництва індустріального парку в Рясному.

«Щойно прокурори Холодницького вручили мені повідомлення про підозру. Про що йдеться? У 2015 році місто Львів на відкритому інвестиційному конкурсі залучило інвестора – компанію CTP. Ми від цієї компанії за землю отримали 54 млн грн. Було поле, де корови паслися. На цьому полі компанія має збудувати індустріальний парк. Починаючи з 2015–2016 років і далі – блокування зі всіх сторін. На рівні влади держави, генеральної прокуратури… На той час компанія CTP збудувала парки в Румунії, в інших країнах», – заявив Андрій Садовий.

Нідерландська компанія CTP у 2015 році перемогла в міжнародному конкурсі на управління майбутнім індустріальним парком площею понад 23 га у промисловій зоні Рясне-2.

Відповідно до грошової оцінки, голландці заплатили за землю 52 млн грн і зобов’язались інвестувати в інфраструктуру парку 50 млн євро, залучити потужних виробників та створити понад 3000 нових робочих місць.

Пізніше у САП повідомили, що під час розслідування цих фактів встановлено та підтверджено висновками експертів і спеціалістів, що дійсно понад 23,49 га земель були продані за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міської ради в порушення вимог чинного законодавства без аукціону за заниженою вартістю, як землі промисловості.

Крім того, з’ясувалося, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді міста Львова, а фактично належить до земель Рясне-Руської сільської ради Львівської області, як земля сільськогосподарського призначення.

За інформацією видання Українська правда сторона обвинувачення буде клопотати про заставу для Садового в розмірі 50 млн грн без тримання під вартою. Запобіжний захід будуть обирати у Вищому антикорупційному суді.

Нагадаємо: у липні 2018 року у Львові розпочалося будівництво ІТ-парку Innovation District IT Park вартістю $160 млн, яке здійснюється Lviv IT Cluster і компанією «Галерея центр».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ