Студенти профтехосвіти мають проводити на виробництві 70%

Вже з 1 вересня 2018 року у всіх закладах професійної освіти Львівської області впроваджуватимуть елементи дуальної форми навчання. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Дуальна форма навчання у профтехосвіті передбачає реорганізацію освітнього процесу. Тому вже з нового навчального року 30% навчальних годин має займати теоретичне навчання, а виробниче навчання та виробнича практика на підприємстві – 70%.

На Львівщині зараз функціонує 51 заклад професійно-технічної освіти, який готує фахівців у сферах легкої промисловості, сільського господарства, деревообробки, художнього ремесла, харчової промисловості і сфери послуг, автомобільного та залізничного транспорту, будівництва. Навчання здійснюється за 235 спеціальностями із 21 напряму економічної діяльності.

На базі закладів професійної освіти функціонує 14 сучасних навчально-практичних центрів, три з них створили протягом 2017-2018 навчального року.

Центр профтехосвіти планують відкрити і в смт. Куликів, що у Жовківському районі. Завдяки ньому школярі зможуть обрати ту професію, на яку справді є попит в області.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що Євросоюз готовий фінансувати реформу ПТУ в Україні.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ