Приватбанк вивчатиме поведінку своїх користувачів

Mastercard у партнерстві з ПриватБанком реалізує перший в Україні проект верифікації клієнтів, заснований на поведінковій біометрії — для прогресивної та безпечної аутентифікації в епоху, коли пароля не достатньо для захисту облікового запису.

Нове рішення забезпечується NuDetect — платформою прозорої перевірки користувача від NuData, компанія Mastercard. Проект планується реалізувати до кінця 2019 року, інформує прес-служба банку.

NuDetect дозволить онлайн-банкінгу та мобільному додатку Приват24 перевіряти клієнтів за їх унікальною поведінкою при взаємодії з пристроями або додатками. Рішення аналізує сотні сигналів, включаючи характеристики пристрою, пасивні біометричні та поведінкові показники. Потім — порівнює їх зі способом поведінки користувача в минулому.

«Пасивна» біометрія дозволяє перевірити користувача без будь-яких додаткових зусиль з його боку, — коментує Наталія Кангіна, керівник напрямку digital продуктів Mastercard в Україні. — Використовуючи машинне навчання, платформа NuDetect створює профайл клієнта, в якому збираються понад 300 його унікальних параметрів. За цими параметрами платформа в режимі реального часу визначає, чи є користувач справжнім клієнтом або ж це шахраєм».

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ