Безвіз із ЄС набув чинності

О 00.00 за київським часом безвізовий режим між Україною та Європейським союзом набув чинності.
Опівночі за київським часом безвіз запрацював з Фінляндією, країнами Балтії, Румунією, Болгарією, Грецією та Кіпром. Через годину безвізові двері відчинили більшість країн Європи – Австрія, Бельгія, Данія, Іспанія, Італія, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Словаччина, Словенія, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція. О другій ночі за Києвом без візи вже можна було заїхати в Португалію. Ще за годину – в Ісландію. Пізніше за всіх, о 6:00 ранку, вільний в’їзд дозволила автономна частина Данії – острів Гренландія.
У рамках лібералізації візового режиму у спільних заходах із співробітниками Держприкордонслужби брали участь представники Європейської агенції з прикордонної та берегової охорони FRONTEX, а саме спеціалісти зі Чехії, Франції, Польщі, Нідерландів, Естонії, Словаччини, Італії, Словенії та Литви.
Іноземні експерти перебувають у пунктах пропуску для авіаційного сполучення: «Бориспіль», «Жуляни», «Одеса», «Львів» та автомобільного: «Тиса», «Лужанка», «Ужгород», «Ягодин», «Краковець», «Рава-Руська» та «Порубне».
Під час перетину кордону співробітники Держприкордонслужби, як і іноземні експерти, у разі потреби надавали вичерпну консультативну допомогу.
Для зручного та безперешкодного перетину державного кордону на всіх напрямках облаштували понад 1300 робочих місць, які оснащили приладами біометричного контролю.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ