Бібліотеки Львівщини отримають дитячі книги для незрячих читачів

ГО «Фонд реабілітації незрячих» за підтримки департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА реалізував мікропроект «Книга, яку читають незрячі». Про це проінформували у прес-службі Львівської ОДА.
У межах проекту для 30-ти центральних міських/районних бібліотек області Фонд надрукував по 10 найменувань рельєфно-крапкових книг. Загалом бібліотеки області отримають 300 дитячих книг шрифтом Брайля.

Як розповіла під час брифінгу директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк проект Фонду став переможцем конкурсу мікропроектів і покликаний зробити доступними дитячі книги для незрячих читачів за місцем проживання.

«Ми радіємо, що цьогоріч змогли долучитися до такого надзвичайно потрібного проекту. Ні в кого не виникало сумнівів, що саме цей проект має бути переможцем і саме він отримав максимальне фінансування – 50 тисяч гривень. Відтак «Книга, яку читають незрячі» стане доступною для діток старшого віку в бібліотеках, там де вони живуть. Їм не треба буде шукати спеціалізовані заклади, а по місцю проживання вони зможуть прийти і отримати те, чого потребують. Думаю, що це не останній наш проект з Фондом», – зазначила Наталія Кузяк.

Озвучили літературні твори актори, волонтери, автори книг.

«Ми надрукували 10 книжечок для дітей різного віку у екземплярах по 30 кожна шрифтом Брайля. Окрім цього ми озвучили ці всі книжечки. Кожна книжечка має вшитий диск з аудіоверсією. Зокрема книжка Надійки Гербіш «Мене звати Мар’ям» – це нова книжка і от ми вже встигли її надрукувати і озвучити і саме ця книга у нас є в авторському виконанні. Такі речі потрібно розширювати, щоб у кожній бібліотеці були рівні можливості для різних людей. Сподіваємось, що в подальшому ми зможемо збільшувати фонди цих книжок», – розповів голова правління громадської організації «Фонд реабілітації незрячих» Михайло Петрів.

«У всіх бібліотеках Львівщини будуть куточки для незрячих читачів. До цього в нас для незрячих діяла одна єдина бібліотека у місті Львові, до якої важко добиратися з області. Зараз впроваджується активно інклюзивна освіта і вже багато діток незрячих навчаються у звичайних школах, тому така потреба є дуже актуальною»,- додав Михайло Петрів.

Книги для незрячих діток надійдуть у бібліотеки області вже вкінці листопада.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ