«Центри вакцинації на Львівщині працюватимуть щодня», – Олег Когут

Від суботи, 24 липня, і надалі, центри вакцинації Львівщини працюють щодня. Про це на сьогоднішньому брифінгу щодо епідситуації в області розповів Олег Когут, регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині.

«Згідно з відповідними вказівками Мінохорони здоров’я та Офісу Президента, з метою максимальної доступності вакцинації для населення, вакцинальні центри працюватимуть щодня. Загалом зараз на Львівщині функціонує 18 центрів. Щодня працюватиме частина з них. Графік роботи центрів на цей тиждень вже затверджений», – зазначив Олег Когут.

Окрім центрів вакцинації, отримати щеплення від коронавірусу можна у пунктах щеплення за направленням сімейного лікаря, також працюють мобільні виїзні бригади, які вакцинують організовані колективи та мешканців, які не мають можливості самостійно прийти на вакцинацію.

«Епідситуацію в області є стабільною, проте нестійкою. Кожного дня фіксуємо нові випадки захворювання, частина з хворих у стаціонарах перебувають у реанімаційному відділенні, що свідчить про те, що хвороба проходить з ускладненнями. Також раніше підтвердили наявність штаму «Дельта» в області, який є більш небезпечним, більш агресивним, який вражає і дітей, характеризується більш важким перебігом з ураженням шлунково-кишкового тракту», – розповів Олег Когут.

Він також наголосив, що всі чотири види вакцин, які використовують в Україні, наявні на Львівщині у достатній кількості, тож необхідно лише обрати зручний пункт/центр вакцинації і отримати щеплення.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ