Через нічну атаку РФ на Одещині загинули двоє людей, ще одна поранена

Через нічну ракетну атаку РФ на Одещині загинули двоє людей, ще одна поранена, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

«Вночі ворог атакував Одещину ракетами. Ціллю агресора була портова інфраструктура Одеського району. На жаль, двоє людей, охоронець та водій вантажівки, загинули. Ще один чоловік, вахтовий матрос, отримав поранення. Нині постраждалий отримує всю необхідну допомогу в лікарні», – написав він у телеграмі.

За його даними, через падіння уламків пошкоджені складські приміщення, вантажний автотранспорт та цивільний теплоход.

Через пошкодження судна стався витік рідини – наслідки ліквідовуються, додав Кіпер, не уточнивши про яку рідину йдеться.

Українські військові вночі збили 14 ударних безпілотників типу Shahed-131/136, повідомив у телеграмі командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

За його словами, БПЛА збили у Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Черкаській, Вінницькій та Рівненській областях.

У Повітряних силах ЗСУ повідомляли, що у ніч на 10 липня РФ атакувала однією балістичною ракетою «Іскандер-М» і чотирма керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 з окупованого Криму, а також 20-ма Shahed-131/136 із району Приморсько-Ахтарська РФ), мису Чауда (Крим).

«Ракетами атаковано портову інфраструктуру Одещини. Внаслідок активної протидії три ворожі ракети Х-59/Х-69 та три ударних БпЛА не досягли своїх цілей», – заявили у ЗСУ.

Сили ППО збили 14 ударних безпілотників.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ