Через пандемію коронавірусу в дитячих садах зміняться умови роботи

Через пандемію коронавірусу в дитячих садах України в рамках карантину зміняться умови роботи.
Про це йдеться в проекті рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, пише “Апостроф”.

Згідно з новими правилами, перед початком робочого дня всім співробітникам дошкільних установ необхідно проводити температурний скринінг. До роботи не допускаються люди з температурою тіла вище 37,2 градусів – це вважається ознакою вірусного респіраторного захворювання.

У той же час вимірювання температури дітей необхідно проводити кожні 4 години, а також при вході в дитсадок. Якщо температура вище 37,2 градусів, то дитину в садок не приймають. Дані потрібно записувати в журнал. Якщо у дитини протягом дня підвищується температура, то її ізолюють від інших дітей, інформують медиків і батьків.

Вранці дитину забирає вихователь поза будівлею садочка. Батьки повинні заводити дітей в установу в масці або респіраторі. У той же час очікування на території садку має бути обмежено.

На вході в дитячий садок повинно бути обладнане місце для дезінфекції рук антисептиком.

У приміщенні дитсадка в доступі для дітей не повинні бути такі речі:
– тканинні багаторазові рушники;
– м’які іграшки;
– килими з довгим ворсом;
– перебувати у взутті в закритому приміщенні.

У МОЗ пропонують дезінфікувати поверхні не рідше, ніж кожні 2 години і відразу після закінчення занять. А вологе прибирання необхідно проводити з використанням миючих і дезінфікуючих (в кінці зміни) засобів – не рідше, ніж кожні 2 години і відразу після закінчення робочого дня/зміни.

Також потрібно провітрювати приміщення. Це необхідно робити протягом не менше 15 хвилин перед відкриттям і почергове провітрювання кімнат протягом дня.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ