Чому чоловіки в Україні живуть на 10 років менше ніж жінки

В Україні чоловіки живуть на 10 років менше за жінок, через що тривалість життя в нашій країні становить 72 роки. Найчастіше причина смерті чоловіків – серцево-судинні хвороби, які виникають через їхній спосіб життя. Про це повідомила колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун.
“Вбивають чоловіків передусім алкоголь, куріння, харчування та доволі поширене зневажливе ставлення до свого здоров’я”, – написала вона у Facebook.

За словами Супрун, у віці 50 років бодай одну хронічну хворобу мають 37% чоловіків і 47% жінок. Але жінки рідше помирають від цього передчасно, тому що вони частіше користуються медичним послугами, ретельніше дотримуються рекомендацій медиків і стежать за своїм раціоном. Також вони менше за чоловіків регулярно вживають алкоголь в надмірних кількостях та ретельніше дотримуються базових правил безпеки.

“Можливо, обережність дехто помилково сприймає антонімом мужності. Але смертей від нещасних випадків, інфекційних хвороб, захворювань дихальної й сечостатевої систем та шкіри може бути менше, якщо чоловіки будуть користуватися пасками безпеки в авто, а не ставитимуть заглушки, робитимуть щеплення та регулярно відвідуватимуть лікаря”, – зазначила У. Супрун.

За допомогою медицини глобально змінити ситуацію не вийде. Вона вважає, що потрібно працювати над звичками та ставленням до здоров‘я. Для цього у МОЗ створили Центр громадського здоров‘я — інституцію, яка на загальнонаціональному рівні буде формувати в Україні здорову культуру.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ