Чому на деяких людей гавкають собаки

Собаки гавкають не на всіх. Зоопсихологи стверджують, що тваринам може не подобатись запах від деяких людей. Собаки мають у 10 разів кращий нюх, ніж людина, пише «Знай». Через це ми не можемо уявити, як вони сприймають цей світ і яку додаткову інформацію отримують. Навчені собаки вміють розрізняти навіть близнюків, які живуть разом і харчуються однаково. Ці тварини відчувають запахи місць, де ви були, людей, з якими ви були, навіть якщо минуло кілька годин після цього.
Собака може відчути щось для вас невловиме в іншій людині і почати гарчати. Але це не має вас турбувати. Пес може вловити запах, який він звик асоціювати з чимось негативним, адже всі реакції собак засновані на їхньому попередньому досвіді.
Крім того, песики довіряють і зору, хоч і трохи менше. Іноді вони гарчать на людей, коли бачать в них якусь особливість, яка нагадує про загрозу: зріст і манера рухатися, наприклад. Ось тому пси часто гавкають на знайомих, коли ті надягають капелюх або йдуть під парасолькою.
Якщо ви впевнені, що людина не несе ніякої загрози, навчіть собаку ставитися до неї спокійно. Повторюйте команди, за які ви її заохочуєте, кілька разів. Потрібно, щоб вона виконувала і не замислювалася. Коли наближатиметься ваш знайомий, продовжуйте цю процедуру. Нагородіть собаку її улюбленими ласощами. Потім попросіть гостя дати команду, потім нехай теж пригостить тварину.
В жодному разі не можна бити собаку і таким способом показувати, хто головний. Краще виділіть час для дресирування. Використовуйте свій розум, щоб дати зрозуміти собаці, чого ви від нього чекаєте. Ваше завдання – перехитрити його.

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ