Cмартфон замість касового апарата

Кабінет Міністрів запроваджує пілотний проект, який дає можливість підприємствам встановлювати реєстратори розрахункових операцій (РРО) на мобільні телефони, планшети і персональні комп’ютери.
Читайте більше тут: Новини Львівщини
Як повідомляє «Урядовий дайджест», 13 червня 2018 року, Кабінет Міністрів ухвалив відповідну постанову «Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій».
Нова система передбачатиме оn-line реєстрацію пристроїв (персональні комп’ютери, планшети, смартфони), без подання до органів контролю будь-яких паперових документів.
Підприємство матиме вибір – користуватися старими РРО або переходити на нову систему. Підприємства, які використовують РРО, можуть і надалі проводити розрахункові операції через них. Або ж скористатися новою системою, яка може встановлюватися і підтримуватися будь-яким пристроєм – персональні комп’ютери, планшети, смартфони.
«Традиційні РРО друкують лише паперові чеки, потребують наявності друкуючого пристрою та відповідних витратних матеріалів. Нова система передбачає виключно оn-line реєстрацію пристрою через Електронний кабінет і оn-line передачу (отримання) даних. Система також дозволяє формувати електронні чеки – чек генерується, реєструється в системі ДФС і доповнюється QR-кодом, після чого передається на пристрій. Інформація про чек (його фіскальний номер та QR-код) зберігаються в системі та будуть доступні для перегляду в Електронному кабінеті платника як продавця, так і покупця», – йдеться в повідомленні.
Умови експерименту не передбачають розширення кола підприємців, які зобов’язані застосовувати касові апарати.
Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ