COVID-19 молодшає: на Львівщині все частіше хворіють молоді люди

Коронавірус ʺмолодшаєʺ, у пацієнтів дедалі частіше виникають ускладнення, а одужання від Covid-19 не виключає повторне захворювання. Про йшлося під час брифінгу щодо поширення Covid-19 у області сьогодні, 6 жовтня.

ʺНа жаль, протягом останніх двох тижнів ми відзначаємо негативну динаміку і по кількості звернень, по кількості госпіталізованих, так і по стану пацієнтів, які звертаються за медичною допомогою. Збільшилась кількість виїздів бригад швидкої допомоги до пацієнтів із підозрами на ковідʺ, – зазначив Орест Чемерис, директор департаменту охорони здоров’я ОДА.

Він також наголосив, що в осінньо-зимовий період, окрім коронавірусу, поширюватимуться сезонні захворювання. При нашаровуванні цих захворювань, значно ускладниться процес лікування та одужання, а згодом реабілітації. Тому дотримання карантинних норм є обов’язковим для кожного, також медики радять вакцинуватись від грипу.

Крім того, лікарі відзначають, що складний перебіг захворювання спостерігається у дедалі молодших пацієнтів.

ʺНа жаль, у нашій лікарні збільшується кількість хворих, перебіг захворювання стає важчим та тривалішим. Групи ризику не змінились – це старші люди, та пацієнти із супутніми хворобами. Але на сьогодні ми маємо тяжкі клінічні випадки у пацієнтів молодого віку – від 35 років. Причиною тяжкого перебігу в таких випадках є не вік, а саме наявність тих чи інших хронічних захворюваньʺ, – наголосила Людмила Гринів, лікар-інфекціоніст 5-го відділення Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні.

Орест Чемерис також акцентував, що після одужання від коронвірусу можна захворіти повторно.

ʺВ області зареєстровано декілька повторних випадків захворювання на COVID-19. На щастя, їх не багато, вони поодинокі. Ми повинні розуміти, що навіть перехворівши коронавірусною інфекцією, не можна убезпечитися від повторного захворювання. Не можу сказати, що вдруге хвороба протікає легшеʺ.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ