Де отримати «лікарняні» та допомогу по вагітності під час війни на Львівщині: адреси та контакти

Допомогу по вагітності та пологах під час воєнного стану можна отримати навіть якщо роботодавець не опрацював документи. Звертатись можна до будь-якого зручного відділення Фонду соціального страхування України.

Кошти будуть перераховані на спеціально відкритий поточний рахунок або особисту банківську картку. Для призначення виплати при собі треба мати:

паперовий листок непрацездатності або е-лікарняний
копії 1-ї-4-ї, 11-ї-16-ї сторінок паспорта або сторінки з відповідною інформацією іншого документа, що посвідчує особу
довідки про присвоєння індивідуального податкового номера
Довідку про взяття на облік як внутрішньо переміщеної особи в цьому випадку не вимагають.

Управління Фонду соціального страхування у Львівській області продовжує роботу за умов воєнного стану, щоб забезпечити безперебійне надання допомог за лікарняними, декретних та усіх страхових виплат потерпілим на виробництві.

Станом на 15 березня 2022 року Управління надало матеріальне забезпечення за заявами-розрахунками, поданими роботодавцями по 22 лютого на загальну суму понад 84 млн 720 гривень. З них:

Понад 18 млн 800 тисяч – це допомога по вагітності та пологах;
Більше ніж 64, 5 млн – допомога з тимчасової непрацездатності
135 тисяч – допомога на поховання
1 млн 209 тисяч – допомога через тимчасову непрацездатність, пов’язану з виробництвом
Також станом на 15 березня Управління профінансувало страхові виплати та спеціальні медичні догляди потерпілим на виробництві та членам їх сімей за лютий 2022 року на загальну суму понад 98 млн гривень.

«Евакуйовані працівники, чиї роботодавці не змогли опрацювати їхні лікарняні та подати за ними заяви-розрахунки у зв’язку з бойовими діями за місцем їх розташування, можуть самостійно звернутись до відділень Управління у Львівській області для отримання лікарняних і декретних допомог.

На сьогодні у Львівській області повноцінно функціонує 17 відділень Управління, а саме: Бродівське, Городоцьке, Дрогобицьке, Жидачівське, Жовківське, Золочівське, Кам’янка-Бузьке, Львівське, Миколаївське, Пустомитівське, Самбірське, Сокальське, Старосамбірське, Стрийське, Трускавецьке, Червоноградське, Яворівське відділення.

Контактні номери телефонів та адреси відділень Управління у Львівській області доступні на вебпорталі Управління за посиланням.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ