День адвокатури України

З 2002 року відзначається День адвокатури України. Його святкують щорічно 19 грудня з того часу, коли був підписаний президентський указ про встановлення професійного свята українських адвокатів.

Діяльність адвокатів регламентується законом України «Про адвокатуру». Відповідно до закону, адвокатура є добровільним об’єднанням, головне завдання якого — захищати права і свободи всіх людей, які їм гарантує Конституція. Український адвокат визнаний захисником не тільки громадян своєї країни, але й іноземців, осіб без громадянства та інших членів суспільства.

Завдяки людям, на честь яких було засноване це свято, в країні може вершитися правосуддя. Основна мета адвоката — знайти правду і захистити інтереси підсудного законними і моральними шляхами.

Поява Дня адвокатури пов’язана з бажанням громадськості підкреслити значення цього правозахисного інституту країни для демократичного становлення України, політичної та економічної стабільності в державі.

Про здобутки та проблеми адвокатури прийнято говорити на засіданнях, присвячених цьму святу. Вони традиційно проводяться незалежними громадськими організаціями адвокатів України.

Більше новин на: Яворів Інфо

Поділитись:
НА ГОЛОВНУ